+316 271 883 50 info@snoepkes.nl

Historie

Hasseltse Kapel

De Hasseltse kapel is het oudste religieuze monument van Tilburg, ze dateert omstreeks 1536. Tot op de dag van vandaag trekt ze elke dag nog vele bezoekers door haar warme uitstraling en fijne sfeer. Er komen elk jaar ongeveer 100.000 mensen op het kapelletje af. Bezoekers zoeken hier bezinning, vinden er stilte, komen bidden of even een kaarsje aansteken. Voorgaande jaren werden hier tienduizenden kaarsjes opgestoken.

De Meimaand wordt de Mariamaand genoemd, dit is een van de grootste elementen van Tilburg. Maria staat ook centraal in de Hasseltse kapel als tijdloos symbool van moeder en kind. Deze maand trekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. Verschillende generaties komen elk jaar weer naar de Hasseltse kapel. Elk jaar is er ook een speciale Moederdagmis tijdens de Meimaand, er zijn dan ook leuke activiteiten gepland. En natuurlijk zijn wij hier ook aanwezig in de Meimaand!

Al 3 generaties lang

Opa (Jan van den Dries) is begonnen met de snoepkraam omstreeks 1940. Met nog een klein tafeltje om wat extra centjes te verdienen om voor zijn negen kinderen te zorgen. Dit was zo’n succes dat het kraampje steeds maar bleef groeien. Ook toen vader (Jan van den Dries) het overnam van zijn vader. In 1980 werd de kraam uitgerbeid en nu hebben we ruim 250 soorten snoep.

Hierna werd het een traditie om van vader naar zoon de snoepkraam door te geven. En zou John van den Dries  het ook mooi vinden om zijn snoepkraam over een tijd door te geven aan zijn zoon Rens, een echt familiebedrijf.

Van den Dries snoepkes heeft heel veel verschillende soorten snoep die je niet snel meer in de supermarkt tegen zal komen. Echter blijven ze zich steeds ontwikkelen en met de tijd mee gaan. Het is niet alleen de snoepkraam meer, maar ook snoeptaarten, snoepzakken en snoeptafels.